Ușurința de a face lucruri
Credința în efort
Credința în efort ca mijloc de a crea ceea ce ne dorim este, în esență, lipsa înțelegerii procesului creativ întru totul. O credință care a fost întărită ancestral și transmisă de la o generație la alta, ca o virtute, un mod de a face lucrurile „cum trebuie,” fiind folosită și ca măsură a calității lucrului realizat prin dificultatea procesului: cât de greu a fost, cât de multă greutate am putut duce. Fără să conștientizăm că, exact prin aceasta, ne-am îndepărtat complet de actul creativ și am înlocuit energia inspirației creative cu propria noastră închipuire despre ce înseamnă să facem un lucru, separați de creație.
Greutatea ne separă de creativitate, deoarece definiția însăși a creativității este despre ușurința de a crea, prin a primi ghidare și inspirație în legătură cu orice lucru dorit a fi creat, experimentat, rezolvat.
Greutatea apare în momentul separării de un Îndrumător, de Inteligența Universală, ale cărei legi creative implică joacă, flow, ușurință, ingeniozitate, genialitate, măiestrie.
Cred că această energie stă la baza oricărui proiect pe care ni-l dorim realizat, de la nivel artistic până la nivel fizic și de supraviețuire. Există mereu loc de îndrumare de la cel mai înalt nivel – este aceeași energie creatoare, imprimată diferit, cu întrebuințări diferite.
Greutatea apare împerecheată cu obligația, deseori neconștientizată, pe care o purtăm pentru a finaliza ceea ce ne dorim, pentru a obține ceea ce ne propunem, crezând că fără obligație nu ne vom „supune” sau motiva pentru a finaliza acțiunea.
Însă, obligația în sine omoară creativitatea. Ne obligăm să acționăm dintr-o energie opusă creației, insistând că este cursul firesc al măiestriei, al productivității, al succesului. De fapt, acționăm, fără să realizăm, conform unor principii opuse adevăratei energii creatoare.
Ce se întâmplă atunci când un copil este obligat să se joace? Sau cât de prezentă este oboseala în joacă?
La fel cum creativitatea apare cel mai des prin joacă, constrângerea, obligația și greutatea o risipesc, iar ceea ce obținem sunt o adunătură de decizii și acțiuni, rezultate dintr-o energie densă, limitată, care nu poate fi numită creație. Aceasta emană greutate, obligație, și chiar sacrificiu. Putem spune că s-a creat un rezultat al greutății, care va îndemna la și mai multă greutate.
Anularea greutății și ușurința de a face lucruri
În primul rând, este necesar să înțelegem că avem o conștiință care experimentează greul, considerându-l formula corectă a succesului. Ne așezăm încrederea într-o definiție răsturnată, care duce la perpetuarea acestui mod de operare. Așadar, beneficiile percepute ale greutății mențin acest mod de operare. Răspunde-ți la întrebarea: ce beneficii percepi în a realiza lucrurile cu greutate?
Și conectează-le la conștiința ușurinței, creativității, plăcerii și bucuriei. În acest fel, restabilești adevărata definiție a actului creativ, care se manifestă doar prin respectarea propriilor legi ale creației.
Legile creației întotdeauna implică:
- Ușurință
- Plăcere
- Receptivitate
- Bucurie
- Joacă
- Conexiune
- Unicitate
- Soluționare
- Ingeniozitate
- Relaxare
- Inspirație
- Traducere
- Unitate
- Măiestrie
În al doilea rând, greutatea din acțiunile noastre este consecința separării de esența noastră, de adevărul a ceea ce suntem și de Cel care ne-a creat.
Ceea ce clădim este rezultatul propriei minți separate, care simte întreaga povară a separării și a însingurării, transpunându-le în decizii, acțiuni și soluții.
Concluzionăm că ușurința apare firesc când restabilim conexiunea cu Maestrul Creației, care ne-a creat creatori, dar a cărui Voie este să creăm conform limbajului Său (legilor Sale), pe care le putem percepe doar în conexiune cu El și cu noi înșine.
Te invit să descoperi adevărul despre cine ești. Primul pas este să admiți onest că nu știi, dar vrei să afli, și să te poziționezi într-o stare de receptivitate la întrebarea: „Care este adevărul despre cine sunt?” Pe o perioadă nedeterminată, căci este una dintre cele mai valoroase întrebări pe care ți le poți adresa, fără de care unele dintre aceste informații ți se pot părea înstrăinate.
Poziționarea ta în ușurință
Am fost programați cu convingeri limitative legate de greutate încă din copilărie. Deseori am auzit că „trebuie să fie greu ca să iasă bine,” „dacă nu mă chinui, nu mă implic suficient și sigur nu o să reușesc,” „trebuie să mă sacrific dacă vreau rezultate bune,” „succesul implică mult efort,” „greul mă împuternicește,” „greul mă întărește.” Toate aceste convingeri întăresc credința greului și astfel ajung să fie temelia pe care se construiește întreaga viață.
Cu cât crezi mai puțin în aceste convingeri, cu atât vei permite amplificarea energiei convingerilor de tipul:
- Ușurința îmi aduce pofta de a trăi prin bucurie și libertate.
- Cu cât este mai ușor, cu atât pot avansa mai mult și mai repede în viață și să-mi construiesc succesul, autentic, prin plăcere, fără chin.
- Ușurința este măsura conexiunii mele cu Universul.
- Cu cât lucrurile se desfășoară mai ușor, cu atât sunt mai susținut de Univers.
- Ușurința face loc plăcerii și curiozității.
- Pot să creez prin ușurință.
- Pot să accesez din ce în ce mai multă energie creativă prin ușurință, cu cât renunț mai mult la nevoia de control.
- Îmi dau voie să fie ușor.
- Evoluția autentică este aliniată cu ușurința și plăcerea.
- Ușurința este instrumentul prin care Dumnezeu a creat întregul Univers.
- Limbajul de operare și creație al lui Dumnezeu este ușurința.
Ținând cont de premisa că limbajul de operare a lui Dumnezeu este ușurința, și de gradul de asemănare al tău cu Cel care te-a creat, este înțelept să crezi că cele mai mari beneficii se găsesc în a opera similar Celui ce a pus bazele întregului Univers, dacă vrei să creezi asemănător Lui și nu în opoziție cu El.
A crea prin greutate înseamnă a crea în opoziție cu Dumnezeu, prin separare de El.
Asumă-ți puterea de creator și ai încredere că, prin voință, poți face loc unei noi realități.
Pentru a crea un pic de spațiu între tine și convingerile limitative care întăresc greutatea, și pentru a-ți retrage încrederea din constructul greutății, poți repeta următoarele rânduri cât mai des posibil și cu simțire vie, având siguranța că energia ta creatoare pune bazele unei noi realități: